Nyheder

Danskerne bevæger sig fortsat ikke langt fra hjemmet

Nedlukningen af samfundet kan tydeligt ses på vejene og i den kollektive trafik, der bærer præg af, at danskerne følger retningslinjerne og i høj grad holder sig hjemme.

Foto af en hovedvej

Havarikommission advarer mod lås på lommevogn

Havarikommissionen sendte fredag en advarsel til deres europæiske samarbejdspartnere om, at lås til godsvogn kan udløses selvom den ikke er defekt. Stadig forbud mod lastbiltrailere over Storebælt.

Foto af togskinner

Midlertidig stop for flyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater

På grund af mistanke om uregelmæssigheder med test i Dubai lukker transportminister nu for alle flyvninger fra landet i fem dage, mens sagen undersøges.

Pressemeddelelse fra Statsministeriet: Nyt Indenrigs- og Boligministerium

Ved kongelig resolution af dags dato er indenrigsområdet, planområdet og sager vedrørende regional- og landdistrikter overført til boligminister Kaare Dybvad Bek, der fremover betegnes indenrigs- og boligminister. Samtidig oprettes et Indenrigs- og Boligministerium.

Ministeriets skilt

Ekstra færgetur til Bornholm

Fra lørdag den 23. januar vil der blive sejlet en ekstra daglig dobbelttur mellem Rønne og Køge.

Færgen Hammershus, der sejler til Bornholm.

Britisk virksomhed skal opkræve ubetalte p-afgifter hos udenlandske virksomheder

Den britiske virksomhed, Euro Parking Collection plc, skal fremover stå for at opkræve ubetalte parkeringsafgifter fra internationale transportvirksomheder.

Serviceskilt fra en rasteplads

Danskerne holder sig hjemme

Den store nedlukning kan tydeligt ses i trafiktallene, hvor både kollektiv trafik og vejtrafikken er langt under det normale niveau.

Flintholm Station

Boligminister udpeger ny bestyrelse til CFBU

Center for Boligsocial Udvikling (CFBU) får tilført nye kræfter og kompetencer i nyudnævnt bestyrelse med borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen, som ny formand.

Boligblok med legeplads

Hændelse medfører øjeblikkeligt stop for lastbiltrailere på godstog over Storebælt

Havarikommission undersøger godstogshændelse på Storebælt efter, at der blev konstateret en forskubbet lastbiltrailer. Al transport med trailere på lommevogne over Storebælt stoppes indtil videre.

Ministeriets skilt

Forlængelse af krav og restriktioner i fly og kollektiv transport

Forbud mod at flyve til Danmark med passagerer uden en negativ coronatest forlænges nu til og med den 7. februar. Det samme gør de forskelige tiltag, der er sat i værk for at sikre afstand mellem passagererne i den kollektive transport.

Krav om negative tests for alle passagerer

Fra 9. januar kl. 17.00 til og med 17. januar vil der være forbud mod at flyve til Danmark med passagerer uden en negativ coronatest.

Krav om højst halvt fyldte fjernbusser

Med ny bekendtgørelse bliver det et krav til fjernbusserne, at de højst må køre med halvdelen af sæderne fyldt.

Genrefoto af vejtrafik

Ingen trængsel og alarm i juletrafikken

Juletrafikken var i 2020 på et meget lavt niveau, og især bus og tog på tværs af landet havde god plads.

Mylder på perron

Mere afstand mellem passagererne i den kollektive transport

Transport- og Boligministeriet beder transportvirksomhederne om at begrænse belægningen i den kollektive transport, så passagererne bedre kan holde afstand efter sundhedsmyndighedernes nye anbefalinger.

Passagerer på vej ind i S-tog

Krav om negative tests for alle passagerer fra UK

Fra 4. januar til og med 17. januar vil der være forbud mod at flyve fra Storbritannien til Danmark med passagerer uden en negativ coronatest

Nu starter anlægsarbejdet på Femern Bælt-forbindelsen

Entreprenørkonsortiet Femern Link Contractors starter den 1. januar 2021 anlægsarbejdet på tunnelen under Femern Bælt. Det drejer sig om anlæg af selve sænketunnelen samt tilhørende tunnelportal og ramper.

Der er nu indgået en aftale mellem EU og Storbritannien – også på transportområdet

EU og Storbritannien har indgået en aftale på forhandlerniveau om, hvordan det fremtidige forhold skal se ud. Aftalen vil finde midlertidig anvendelse fra natten mellem den 31. december 2020 og 1. januar 2021 og dækker også transportområdet.

Lastbil ved grænsen i Padborg

Husk hjelmen, når du kører på motoriseret løbehjul

Fra den 1. januar 2022 bliver det lovpligtigt at have hjelm på, når man kører på motoriseret løbehjul og andre små motoriserede køretøjer. Transportminister Benny Engelbrecht opfordrer dog allerede nu alle til at tage hjelmen på.

El-løbehjul parkeret på Københavns Rådhusplads

Støtteordning for indenrigsflyvning forlænges i 3 måneder

Partierne bag luftfartspakken er enige om at forlænge ordningen for prisrabatter for udvalgte passagergrupper på indenrigsflyvninger til Bornholm og Sønderborg. Ordningen vil dog ikke gælde fra 1. januar 2021.

Passagerer forlader fly i Aalborg Lufthavn

Aftale med Sverige om transit til Bornholm

Det bliver igen muligt for bornholmerne at køre gennem Sverige og tage færgen mellem Rønne og Ystad.

Færgen Hammershus, der sejler til Bornholm.